רוטי – Roti – โรตี
הרוטי הוא סוג של פנקייק תאילנדי אשר מקורו הוא מוסלמי/הודי ומשם הובא לתאילנד. הוא דומה ל maida paratha ההודי ול roti canai המלאזי. את הרוטי לא תמצאו במסעדות אלא בדוכני רחוב בלבד .
יש תיירים המתחברים בקלות לטעמיו המיוחדים (והמצויינים) של המטבח התאילנדי ויש כאלה שלא …. אבל אפשר לומר שהרוטי חביב מאד על כל התיירים המגיעים לתאילנד.
הרוטי יכול להגיע במגוון מילויים: ביצה, בננה, מנגו, חמאת בוטנים ואפילו ממרחי קארי שונים אך נדמה לי שהבננה רוטי הוא זה שהתחבב ביותר על התיירים המגיעים לתאילנד.
הרוטי עשוי מבצק דק דק המטוגן בחמאה על גבי פלטה ועליו המילוי. הבצק מקופל, מטוגן עד לחריכה קלה מכל צדדיו ולאחר מכן מעוטר בשפע של חלב ממותק. הרוטי יכול להיות מוגש מגולגל ועטוף בנייר או נחתך ומוגש על צלחת קרטון.
אני מצרף כאן מתכון להכנה ביתית של רוטי , אך חשוב לדעת שסוד ההכנה טמון בבצק הדק דק שממנו הוא עשוי – שהכנתו זו אומנות בפני עצמה. בסרטון הבא תראו את תהליך ההכנה כפי שצילמתי בדוכן בשוק הלילה Saphan Phut.
בתיאבון !!