
סלט הפאפיה הירוקה – ה Som Tam הוא ללא ספק הסלט הידוע, הפופולרי והאהוב ביותר בתאילנד, הן על התאילנדים והן על התיירים ושמעו כבר יצא למרחוק. ב Som Tam תמצאו את 4 הטעמים המאפיינים את המטבח התאילנדי: חמוץ (הליים), חריף (הצ'ילי), מלוח (מי דגים) ומתוק (סוכר דקלים).
מרכיבי הסלט הם: רצועות פאפאיה ירוקה, עגבניות שרי, סוג של שעועית ירוקה, מיץ לימון, סוכר דקלים, צ'ילי, שום ומי דגים (Nam Pla). כל המרכיבים מוכנסים לקערה מיוחדת ונכתשים בעזרת עלי מעץ. לכן
זכה הסלט לכינוי Papaya Pok Pok בגלל קול הנקישות האופייני להכנתו.
מקורו של הסלט הוא במחוזותיה הצפון-מזרחיים של תאילנד (איסאן)
ושם נוהגים להוסיף לו דגים שעברו תסיסה (Pla Ra) עם ריח דוחה
ביותר או סרטנים קטנים שחורים.
בבנגקוק ובמרכז תאילנד סלט הפאפאיה עבר עידון (ללא אותם דגים
מותססים) ונוספו לו בוטנים וגם מתיקות נוספת. בדרך כלל הוא עשוי יחד
עם שרימפס קטנים יבשים. זה אותו סלט פאפאיה המוכר והפופולארי
ושתיירים מכירים ואוכלים והוא נקרא Som Tam Thai (וכך גם תקפידו
לבקש כאשר אתם מזמינים).
מידת החריפות של סלט הפאפאיה תלוי במספר הפלפלים החריפים
המוכנסים לקערה ונכתשים. במידה שאינכם רגילים לאוכל חריף, בקשו צ'ילי אחד או בכלל לא.
ה Som Tam מתאים מאד לאכילה עם עוף צלוי (Kai Yang) ואורז דביק (Khao Nio). ניתן למצוא את המנה גם בדוכני הרחוב וגם במסעדות התאילנדיות ולכן הכנסתי את המנה ל 2 הקטגוריות המתאימות באתר. במסעדות גם מגישים ואריאציה נוספת של ה Som Tam העשויה ממנגו ירוק וטעימה ביותר אך אותה תמצאו רק במסעדות תאילנדיות ושמה – Tam Mamuang.
להראות למלצרית במסעדה:
סלט פאפאיה רגיל – Som Tam Thai) – ส้มตำไทย)
סלט ממנגו – Tam Mamuang) – ตำมะม่วง)
כאן צירפתי קישור לאתר עם מתכון לסלט פאפאיה (גם לצמחונים – ללא מי דגים ושרימפס)
מצורף גם סרטון קצר של הכנת ה Som Tam (צולם באחד מדוכני האוכל הרבים שהיו בתערוכה ב Impact Arena).
בתיאבון !!