Quick-fried morning glory seasoned with chili and soy sauce
ผัดผักบุ้งไฟแดง – Phat Pak Boong Fai Daeng
פירוש השם באופן מילולי – הירק (Pak Boong) מטוגן באש אדומה (Fai Daeng) – הירק מוקפץ יחד עם צ'ילי ורוטב סויה על אש חזקה מאד. זהו הטריק לבישול מוצלח של המנה – צריכה לצאת אש חזקה ואדומה והקפצת המנה מספר פעמים (כפי שניתן לראות בסרטון המצורף).
החריפות תלויה כמובן בכמות הצ'ילי המוכנסת למנה ובמסעדות תאילנדיות אותנטיות – המנה עשוייה להיות די חריפה. פשוט אימרו למלצרית שאתם רוצים not spicy או mai pet (בתאילנדית).
בתיאבון !!