דג מאודה ברוטב לימון | תאילנד
טיולי איכות בתאילנד
דף הבית » אוכל ומסעדות » אוכל תאילנדי » דג מאודה ברוטב לימון

אוכל תאילנדי  |   מאכלי רחוב ושוק  |   מסעדות מערביות ואחרות  |   מסעדות תאילנדיות  

דג מאודה ברוטב לימון

 

Steamed Fish in Lemon Sauce

ปลากระพงนึ่งมะนาว = Pla Krapong Neung Manao        

 גם כאן מדובר על דג ה Sea Bass ששמו כבר כלול בשמה של המנה בתאילנדית והוא דג פופולארי ואיכותי. הדג מוגש בתוך מרק לימוני וחמוץ וגם חריף מאד ועם הרבה צ'ילי, שום ועשבי תיבול. 

לא יצא לי לאכול את הדג במסעדות מתויירות אלא רק במסעדות אותנטיות ושם המרק בו צף הדג הוא חריף מאד !! והייתי מדרג אותו השני בחריפותו במטבח התאילנדי אחרי מרק ה Tom Sap שהוא לדעתי החריף ביותר (את מרק ה Tom Yum במסעדות אותנטיות הייתי מדרג שלישי בחריפותו) – כך שמי שלא מורגל במאכלים חריפים, עדיף שלא יזמין את המנה הזו אלא את ה דג המאודה ברוטב סויה שהוא לא חריף כלל.
 

המנה הזו מוגשת בדרך-כלל בכלי בצורת דג ומתחתיו יש אש כך שהמרק
רותח והמנה שומרת על חומה כל משך הארוחה. בנוסף למרק שיש כבר
עם הדג, מוגשת בדר"כ קערה עם המרק עצמו כך שניתן להוסיף עוד
מרק לכלי עם הדג.
כאן צריך לציין שמנות בתאילנד אינן אישיות אלא נמצאות במרכז השולחן ומשותפות לכל הסועדים וכן מרק מלווה את כל הארוחה ולא משמש כמנה בפני עצמה.

התמונה צולמה במסעדת Rabiang Tale ("מרפסת על הים"), בחוף ימה של בנגקוק, לא רחוק מ Muang Boran (ה"עיר העתיקה").

למי שמעוניין – בקישור הזה תמצאו אינפורמציה נוספת על המנה. 

בתיאבון !!

 

שלח קישור למאמר "דג מאודה ברוטב לימון"


אוכל תאילנדי  |   מאכלי רחוב ושוק  |   מסעדות מערביות ואחרות  |   מסעדות תאילנדיות  

בניית אתרים | GalD   
חזור למעלה
כל הזכויות במידע ובכלל זה תמונות וחומרים המופיעים באתר מוגנים בזכויות יוצרים.
העתקה, שכפול, הפצה, יצירת קישור לצורך הפצה או פרסום בדרך כלשהי, אסורים למעט אם ניתן לכך אישור נפרד מפורש ממני מראש ובכתב.
כל הזכויות שמורות © All Rights Reserved
צור קשר