Steamed Fish in Lemon Sauce
ปลากระพงนึ่งมะนาว = Pla Krapong Neung Manao
גם כאן מדובר על דג ה Sea Bass ששמו כבר כלול בשמה של המנה בתאילנדית והוא דג פופולארי ואיכותי. הדג מוגש בתוך מרק לימוני וחמוץ וגם חריף מאד ועם הרבה צ'ילי, שום ועשבי תיבול.
לא יצא לי לאכול את הדג במסעדות מתויירות אלא רק במסעדות אותנטיות ושם המרק בו צף הדג הוא חריף מאד !! והייתי מדרג אותו השני בחריפותו במטבח התאילנדי אחרי מרק ה Tom Sap שהוא לדעתי החריף ביותר (את מרק ה Tom Yum במסעדות אותנטיות הייתי מדרג שלישי בחריפותו) – כך שמי שלא מורגל במאכלים חריפים, עדיף שלא יזמין את המנה הזו אלא את ה דג המאודה ברוטב סויה שהוא לא חריף כלל.
המנה הזו מוגשת בדרך-כלל בכלי בצורת דג ומתחתיו יש אש כך שהמרק
רותח והמנה שומרת על חומה כל משך הארוחה. בנוסף למרק שיש כבר
עם הדג, מוגשת בדר"כ קערה עם המרק עצמו כך שניתן להוסיף עוד
מרק לכלי עם הדג.
כאן צריך לציין שמנות בתאילנד אינן אישיות אלא נמצאות במרכז השולחן ומשותפות לכל הסועדים וכן מרק מלווה את כל הארוחה ולא משמש כמנה בפני עצמה.
התמונה צולמה במסעדת Rabiang Tale ("מרפסת על הים"), בחוף ימה של בנגקוק, לא רחוק מ Muang Boran (ה"עיר העתיקה").
למי שמעוניין – בקישור הזה תמצאו אינפורמציה נוספת על המנה.
בתיאבון !!