
אחד הדברים הבודדים המשותפים לאוכל ישראלי והתאילנדי היא החיבה למאכלים העשויים על גריל פחמים – עוף, בשר, דגים.
בכל פינת רחוב בתאילנד תראו דוכן מעלה ענני עשן ובעליו טורח בהכנת מאכלי גריל שונים שיכולים להיות עוף, בשרים למיניהם, דגים, פירות ים ואף בננות.
כמעט בכל השווקים תראו דוכן ועליו ערימה של דגים בצבע אפור ומחיר דג שלם כזה הוא כ 200 – 150 באט.
יש הבדל בין הכנת דג בגריל בדוכן בשוק או במסעדה – בדוכן בשוק מדובר בסוג דג זול ופחות איכותי, הוא נעשה על הגריל זמן רב לפני ורק מחממים אותו שוב על הגריל בשבילכם. טעמו לא רע, אך במסעדה טובה – טעמו יהיה הרבה יותר טוב והפרש העלות לכל הסועדים יהיה 10-15 ש"ח ………. שווה בהחלט !
במסעדה בדר"כ משתמשים ב Pla Kapong (סי באס או רד סנאפר)
שהוא דג איכותי ובשרני. את הדג ממלאים בעשבי תיבול ועוטפים במלח
רב. בניגוד לדוכן בשוק – במסעדה עוטפים את הדג עם המלח בנייר
אלומיניום, דבר המונע מבשר הדג להתייבש ולהיחרך מהאש הישירה
והוא בעצם נאפה בחום הגחלים כך שבשרו נשאר עסיסי מאד.
דרך הכנה זו לוקחת כ 20-25 דקות והיא אפשרית במסעדה ולא בדוכן.
לכן במסעדה תקבלו דג טרי שהוכן זה עתה על הגריל עבורכם ולא משהו שנצלה על הגריל שעות רבות לפני וחיכה לכם בינתיים בשמש הלוהטת.
אנחנו נוהגים להרים טלפון למסעדה ברגע שנכנסים למכונית כך שהדג
כבר מונח על הגריל כשאנחנו מגיעים ואין צורך להמתין. לכם אני מציע
פשוט להזמין אותו מיד עם כניסתכם. ממליץ לכם לנסות את הדג הזה
במסעדת Sornthong.
מקווה שעוד מנה טעימה של אוכל תאילנדי התווספה לתפריטכם ………. בתאיבון !!