טיולי איכות בתאילנד

ארמון המלך תאילנד

ארמון המלך בבנגקוק הוא אחת האטרקציות החשובות והמתויירות
ביותר בתאילנד – אתר חובה שאסור לפספס בעת ביקור בבנגקוק !!

מדובר בקומפלקס של מבנים מרהיבים ביופיים וביניהם תמצאו ארמונות ששימשו את מלכי תאילנד עד לשנת 1925 וכן את המקדש החשוב והמקודש ביותר לתאילנד – ה Wat Phra Kaew (מקדש האמרלד בודהה).

בכתבה ראשונה עסקתי בהסטוריה של ארמון המלך ⇐ לחץ לקישור

בכתבה זו אסקור בקצרה את מבנה ארמון המלך וחלוקתו לאזורים שונים.

מבנה ארמון המלך

אזור ארמון המלך מחולק ל 4 אזורים עיקריים המופרדים ביניהם בחומות ושערים – האזור החיצוני (Outer Court), האזור האמצעי (Middle Court), האזור הפנימי (Inner Court) ומקדש Wat Phra Kaew (מקדש האמרלד בודהה)

האזור החיצוני (Outer Court):

נמצא בפינה הצפון-מערבית וסמוך לכניסה הראשית לאזור ארמון המלך.

כאן ישבה בעבר הממשלה המלכותית והיום המבנים במקום משמשים לניהול הארמונות הנכסים המלכותיים האחרים. סמוך לאזור זה, בפינה הצפון-מזרחית, נמצא מקדש Wat Phra Keaw (מקדש האמרלד בודהה)

 

האזור האמצעי (Middle Court):

נמצא במרכז שטח הארמון והוא החלק הגדול ביותר של אזור ארמון 
המלך. כאן נמצאים הארמונות בהם התגוררו מלכי תאילנד השונים, אולמות ומבנים שונים.

מאזור Wat Phra Kaew תצאו ישר לאזור האמצעי וכאן אחד המבנים הבולטים והמרשימים ביותר באזור זה הוא ה Chakri Maha Prasat – מבנה גדול בסגנון מערבי אך עם מוטיבים תאילנד. את הארמון הזה בנה המלך ראמה ה-5 ובנייתו השולמה בשנת 1882.

 

המלך ראמה ה-5 היה מעוניין בארמון בסגנון אירופאי ועל תכנונו הופקד
ארכיטקט אנגלי. בסביבתו של המלך היו כאלה שטענו שארמונו של מלך תאילנד צריך גם לשלב מוטיבים תאילנדיים. בסופו של דבר נבנה ארמון בסגנון מערבי/אירופאי אך גגו הוא בסטייל תאילנדי.

סמוך לארמון זה ניתן לראות את ה Dusit Maha Prasat – מבנה מרשים ויפהפה בסגנון תאילנדי אשר נבנה ע"י המלך ראמה ה-.1 בשנת 1790.

ממש בצמוד אליו, בסמוך לקיר המערבי של ה Dusit Maha Prasat –
בנה בשלב מאוחר יותר המלך ראמה ה-4 את ה Aphorn Phimok Pavilion – מבנה אשר שימש כמקום להחלפת בגדים בעת יצאיה או חזרה לארמון. המבנה הקטן העשוי עץ נחשב לאחד השיאים של של האומנות התאילנדית.

המלך ראמה ה 4 כל-כך אהב את המבנה הזה עד שביקש לבנות העתק מדוייק שלו בארמון Bang Pa In. העתק של ה Aphorn Phimok Pavilion הוצג גם בתערוכה העולמית שבנת 1958 שנערכה בבריסל.

 

 

האזור הפנימי (Inner Court):

מהווה את החלק הדרומי של אזור ארמון המלך. בעבר, האזור שימש
למגורי נשות המלכים, הפילגשים, הפמליות שלהן והילדים הצעירים וסה"כ התגוררו באזור כ 3,000 נשים וילדים.

האזור עצמו היה מין עיר קטנה שנוהלה ע"י הנשים עצמן והיו שם סמטאות עם חנויות, בתי ספר, מחסנים וכדומה. כאשר היה מבקר במקום רופא או איש מקצוע ממין זכר – הוא היה מלווה בקפדנות ע"י השומרות במקום.

כיום לא מתגוררת שום נפש חיה במקום וגם אין כל פעילות במבנים הרבים – אך האזור איננו פתוח לקהל.

 

מקדש Wat Phra Kaew (מקדש האמרלד בודהה):

נבנה בשנת 1783 בשטח ארמון המלך – זהו המקדש המקודש ביותר
בתאילנד ובתוכו נמצא פסל של בודהה העשוי כולו מגוש אחד של אבן ירקן (Jade) בגובה של 70 ס"מ.

פסל האמרלד בודהה נחשב כקדוש ביותר וכדמות ששומרת ומגינה על תאילנד. מקורו של הפסל לא ידוע בוודאות אך החל מהמאה ה 15 הוא נמצא באזור צ'אנג מאי ולאחר מכן נדד למקומות שונים באזור לאוס עד שבסוף נמאה ה 18 הובא לבנגקוק ומאז שוכן בתוך המקדש הנ"ל.

פסל הבודהה מולבש בסט של גלימות מוזהבות – יש 3 סטים כאלה
המייצגים את שלושת עונות השנה בתאילנד ומלך תאילנד הוא זה שמחליף אותן בטקס מרשים בעת המעבר בין העונות – היום הראשון של חודשי בירח ה 4, 8 וה 12 (בערך במרץ, אוגוסט ונובמבר).

לסיכום: אתר חובה בעת ביקור בבנגקוק !! אלה שמתעניינים בתרבות, אומנות והסטוריה יכולים לבלות במקום במשך ימים אך לשם התרשמות כללית בלבד מספיק ביקור של 1-2 שעות

שעות פעילות: פחות כל יום בין השעות 08:30 ל 16:30 אך כרטיסי כניסה ניתן לרכוש עד השעה 15:30 (עלות 500 באט)

קוד לבוש: בעת ביקור בארמון המלך יש להתלבש בהתאם לכללי המקום – חולצות עם שרוול קצר/ארוך (ללא כתפיים חשופות) ומכנס/חצאית/שמלה המכסים מעבר לברכיים.

אזהרה: סביבת אזור ארמון המלך מלאה בנוכלים אשר יגשו אליכם ויספרו לכם שארמון המלך סגור היום מסיבה זו או אחרת ויציעו לכם במקום זאת סיור במקום אחר. פשוט תתעלמו לגמרי !!

חוות דעתי: מקום מרשים ביותר – לא להחמיץ בעת ביקור בבנגקוק.

ביקור בארמון המלך כלול בתוכניות טיולי האיכות הפרטיים שלנו

סרטון שצילמתי בארמון המלך …תהנו !!

שלח קישור למאמר "ארמון המלך תאילנד"


1. בנגקוק וסביבתה  |   2. מרכז תאילנד  |   3. דרום תאילנד  |   4. צפון תאילנד  |   5. מזרח תאילנד  |   6. איים בתאילנד  |   7. הדרום הרחוק  |   8. מחוז איסאן  |   אורי – יומן מסע  

בניית אתרים | GalD   
חזור למעלה
כל הזכויות במידע ובכלל זה תמונות וחומרים המופיעים באתר מוגנים בזכויות יוצרים.
העתקה, שכפול, הפצה, יצירת קישור לצורך הפצה או פרסום בדרך כלשהי, אסורים למעט אם ניתן לכך אישור נפרד מפורש ממני מראש ובכתב.
כל הזכויות שמורות © All Rights Reserved
צור קשר
close slider