העיר איותאיה משופעת באתרים הסטוריים ומקדשים שונים ואני חייב
להודות שריצה מאתר הסטורי אחד לשני וממקדש אחד לשני יכולה להיות מתישה מאד ומשעממת. כדי למנוע זאת – אביא בפניכם סקירה ממצה על עיקרי האטרקציות באיותאיה עם המלצותי היכן הכי מומלץ לבקר כדי להתרשם ולספוג את המייטב מהתרבות וההיסטוריה של המקום.
אינני מתיימר לסקור בכתבה זו את כל אתרי ומקדשי איותאיה אלא את העיקריים בלבד. לנוחיותכם – אני מצרף מפה בה סימנתי את מיקומם של כל האתרים המסוקרים בכתבה זו. ** לחץ על תמונת המפה להגדלה
הקדמה קצרה על ההסטוריה של איותאיה
איותאה נוסדה בשנת 1350 ושימשה כבירת תאילנד (שנקראה אז
"סיאם") במשך 417 שנה (1350-1767). קשה לדמיין זאת עכשיו אך במאה ה 17 – איותאיה הפכה לאחת הערים הגדולות והמפוארות בעולם – עם כמיליון תושבים (!). סוחרים מכל העולם – ארצות ערב, הודו, סין, יפן, פורטוגל, הולנד, צרפת – פקדו אותה באופן תדיר ואפילו בנו בה את משרדיהם ובתיהם ותיארו אותה כעיר היפה ביותר בעולם דאז.
כל זאת הגיע אל קיצו כאשר הבורמזים כבשו את איותאיה בשנת 1767
לאחר מצור של כשנתיים. הבורמזים החריבו/שרפו את העיר כמעט כליל והכריחו את תושבי העיר לעזוב. מה שנשאר הם בעיקר מקדשים וארמונות באשר הם היחידים שנבנו מאבן באותם הימים. ממלכת סיאם חזרה לעצמאותה מהר למדי אך איותאיה לא חזרה יותר לגדולתה והבירה נדדה לבנגקוק.
סקירת אתריה העיקריים של איותאיה
בגדול, ניתן לחלק את אתריה של איותאיה ל 2 קבוצות:
1. מקדשים הסטוריים לא-פעילים – שרידי מבנים שחלקם שופצו/שוחזרו ומהם ניתן להתרשם על גדולתה של איותאיה בימים עברו.
2. מקדשים הסטוריים פעילים (מקדשים חיים) – בהם מתקיימת גם כיום פעילות יומיומית.
מקדשים הסטוריים לא-פעילים:
מקדש Wat Chaiwatthanaram : נבנה בשנת 1630 ע"י המלך
Prasat Thong, בתקופת פריחתה של ממלכת סיאם בתקופת איותאיה המאוחרת. המקדש ממוקם על גדת נהר ה Chaophraya ונבנה בסגנון הק'מר בסגנון ה Wat Angkor בקמבודיה והוא ללא ספק האתר ההיסטורי המושלם והמרשים ביותר באיותאיה.
חוות דעתי: מכל האתרים ההיסטוריים באיותאיה, Wat Chaiwatthanaram הוא ללא ספק המושלם והמרשים ביותר. הביקור בו מומלץ ביותר ובמיוחד בשעות אחה"צ ולקראת השקיעה.
♥ ניתן לכלול את הביקור במקום במסגרת טיולי האיכות הפרטיים שלנו באיותאיה
♦ קישור לכתבה מורחבת יותר על מקדש Wat Chaiwatthanaram ⇐ לחץ לקישור
מקדש Wat Phra Sri Sanphet: מקדש זה היה המקדש העשיר,
המרשים והמקודש ביותר באיותאיה.המקדש היווה חלק מארמון המלך באיותאיה ושימש את מלכי תאילנד בלבד ונזירים לא התגורר במקום. שלושת הפגודות בצורת פעמון שנותרו לאחר כיבוש איותאיה היו מצופות בזהב ובבית התפילה (Vihan) הוצב פסל עומד של בודהה בגובה של 16 מטרים שהיה מצופה במאות טונות של זהב.
מקדש זה שימש כדגם שעל פי נבנה Wat Phra Kaew) Temple of Emerald Buddha) בארמון המלך בבנגקוק. המקדש נחרב, נבזז ונשרף כולו בעת כיבוש איותאיה בשנת 1767 וכל מה שנותר ממנו הן 3 הפגודות בצורת הפעמון שמהוות היום את סימלה של איותאיה. שרידי פסלו הענקי של בודהה, ללא הזהב כמובן שהותך ע"י הבורמזים, שוקמו הובאו לבנגקוק ע"י המלך ראמה ה-1, והוא נמצא במקדש Wat Po שבבנגקוק.
חוות דעתי: המבנה המרשים ביותר ששרד לאחר Wat Chaiwatthanaram ומומלץ מאד לביקור. למטרת צילום, עדיף לבקר במקום בשעות אחה"צ שאז אור השמש רך יותר.
♥ ניתן לכלול ניתן את הביקור במקום במסגרת טיולי האיכות הפרטיים שלנו באיותאיה
♦ קישור לכתבה מורחבת יותר על מקדש Wat Phra Sri Sanphet ⇐ לחץ לקישור
מקדש Wat Phra Mahathat: מקדש זה באיותאיה היה אחד
המקדשים החשובים, המקודשים, והמפוארים ביותר בממלכת סיאם כאשר איותאיה שימשה כעיר בירה. המקדש נטמנו שרידיו של בודהה, ראש הנזירים קבע בו את משכנו והמקדש שימש את מלך תאילנד לעריכת טקסים.
אחת האטרקציות הבולטות במקדש היא עץ הבאניאן שבין שורשיו ניתן לראות את ראשו של בודהה הבולט בין שורשי העץ ורוב המבקרים נוהגים להצטלם על-ידו – זו גם אחת התמונות המפורסמות בהן תתקלו בפירסומים השונים על תאילנד.
חוות דעתי: אמנם מבחינה היסטורית מדובר על אחד מהאתרים המפורסמים והחשובים ביותר של האיותאיה אך מידת ההרס בו גדולה יותר מאשר 2 הקודמים. עדייין בהחלט מומלץ לביקור.
♥ ניתן לכלול ניתן את הביקור במקום במסגרת טיולי האיכות הפרטיים שלנו באיותאיה
♦ קישור לכתבה מורחבת יותר על מקדש Wat Phra Mahathat ⇐ לחץ לקישור
מקדש Lokaya Sutha: אחד ממקדשיה ההסטוריים של איותאיה אך
שנחרב בצורה מסיבית. והאטרקציה העיקרית בו ולמעשה היחידה היא פסל שוכב ענק של של בודהה (Reclining Buddha) שאורכו כ 40 מטר.
חוות דעתי: האטרקציה היחידה כאן היא הפסל הענק של הבודהה השוכב והביקור הוא בדרך-כלל קצר מאד כך שניתן לבקר בשביל להתרשם מהפסל הענק והמרשים וכמה תמונות למזכרת.
♥ ניתן לכלול ניתן את הביקור במקום במסגרת טיולי האיכות הפרטיים שלנו באיותאיה
♦ קישור לכתבה מורחבת יותר על מקדש Wat Lokaya Sutha ⇐ לחץ לקישור
מקדשים היסטוריים פעילים:
מקדש Wat Yai Chai Mongkol: הינו אחד המקדשים ההסטוריים
אך הפעילים עדיין של איותאיה. נבנה בתחילת תקופת איותאיה (המאה ה-14) אך בשלהי המאה ה- 16 הוקם בו ה Chedi הגבוה בצורה הפעמון כדי לחגוג את נצחונו של המלך Naresuan ((1590-1605 בקרב מול הבורמזים.
מחוץ ל Chedi הגבוה והיפהפה תמצאו במקום גם פסל ענק של בודהה שוכב וכן שורה ארוכה של פסלי בודהה וכל אלה יחד נותנים למקום את מראהו המיוחד והיפה. לא פלא שהמקום פופולרי מאד הן למבקרים תאילנדים והן לתיירים.
חוות דעתי: מהמקדשים ההסטוריים אך הפעילים של איותאיה, זה המקדש ממנו התרשמתי ביותר ולדעתי הביקור בו חובה למבקרים באיותאיה !!
♥ ניתן לכלול ניתן את הביקור במקום במסגרת טיולי האיכות הפרטיים שלנו באיותאיה
♦ קישור לכתבה מורחבת יותר על מקדש Wat Yai Chai Mongkol ⇐ לחץ לקישור
מקדש Wat Mongkhon Bophit: הינו אחד המקדשים הפעילים
באיותאיה. מדובר במבנה גדול ומרשים ובו נמצא פסל ברונזה ענק של בודהה המצופה בזהב. גובהו של הפסל עצמו הוא 12.5 מטר ויחד עם הבסיס הוא מתנשא לגובה של 16 מטרים וברוחב של 9.5 מטרים
חוות דעתי: מקדש Wat Mongkhon Bophit נמצא ממש צמוד ל מקדש Wat Phra Sri Sanphet כך שמאד נוח לבקר בשניהם. מדובר במבנה סגור כך שנוח לבקר בו במידה ומזג האוויר גשום או חם מאד.
♥ ניתן לכלול ניתן את הביקור במקום במסגרת טיולי האיכות הפרטיים שלנו באיותאיה
♦ קישור לכתבה מורחבת יותר על מקדש Wat Mongkhon Bophit ⇐ לחץ לקישור
מקדש Wat Phana Choeng: הינו אחד מהמקדשים ההסטוריים אך
הפעילים ביותר באיותאיה. הוא מקודש הן לתאילנדים והן לסינים ובו נמצא פסל הבודהה היושב, הגדול, הנערץ והמרשים ביותר באיותאיה.
חוות דעתי: מקדש הסטורי בסגנון תאילנד-סיני ופעיל מאד גם היום. מעבר לפסל הענק והמוזהב של הבודהה שהוא המרשים ביותר באיותאיה, העובדה שהמקדש תוסס ופעיל מאד מאפשרת למבקרים התבוננות מקרוב בתרבות התאילנדית ובזמן אמת.
♥ ניתן לכלול ניתן את הביקור במקום במסגרת טיולי האיכות הפרטיים שלנו באיותאיה
♦ קישור לכתבה מורחבת יותר על מקדש Wat Phana Choeng ⇐ לחץ לקישור
קישורים לכתבות נוספות ותוכניות טיול
לתוכניות טיול:
לתוכניות טיולי האיכות שלנו במרכז תאילנד ⇐ לחץ לקישור
לתוכניות טיולי האיכות שלנו בכל תאילנד ⇐ לחץ לקישור
לכתבות ואינפורמציה:
לכתבות נוספות על איותאיה ⇐ לחץ לקישור
לכתבות נוספות על אזור מרכז תאילנד ⇐ לחץ לקישור
לכתבות על כל אזורי תאילנד ⇐ לחץ לקישור